Endnu en delevaluering på Projekt Sociale Kompetencer 0-3 år

Evalueringer på arbejde med Sociale Kompetencer

Der er overbevisende tegn på at det virker, når der bliver arbejdet med Sociale Kompetencer i projektperioder, at det særlige fokus giver personale, børn og forældre et boost i sammen at opnå specifik  og målbar udvikling. En sundhedsfremmende og forebyggende indsats, der derudover opfylder og dokumentere Dagtilbudslovens krav om at arbejde med læreplanstemaer.

En pædagog udtaler spontant i forhold til projektet, efter at have arbejdet med det igennem nogle måneder, med skiftende grupper af børn:

Det er rigtig rart at gå i fordybelsesgrupper, jeg får øje på flere og nye ting ved børnene. Ting jeg ikke har fået øje på i det store forum.
Eks. dreng 2,8 år ser jeg som en meget flakkende dreng, der går fra det ene til det andet. Da jeg havde ham i gruppe, hvor vi spillede billedelotteri, opdagede jeg, hvor koncentreret og klog han er. Han var super dygtig til at fange, hvad det handlede om samt sætte ord på, og meget observerende under hele spillet. Det var egentlig ham, jeg forventede ikke kunne koncentrere sig, så jeg blev positivt overrasket.

En anden dag havde jeg to-sproget pige 1,9 år og dreng 1,7 år inde til billedelotteri, som er med i Lille Blå Ballon mappen, opdagede jeg, at de faktisk godt kunne få noget ud af at spille billedelotteri. Det var ikke så meget spillets regler de kunne, men det der var spændende var, hvor meget de kunne sætte ord på brikkerne. Eks. han sover, de er ude at bade, og der var et billede af en seng, hvor jeg spørger tosproget pige 1,9 år, hvad man laver med den, hvortil hun svarer: sover i. Jeg blev positivt overrasket i forhold til hvor meget sprogforståelse, hun alligevel har, når man snakker ud fra billeder. Hun var super dygtig til at sætte ord på, de var begge også meget opmærksomme på hinandens plader, og hvem der havde hvad, så de hjalp hinanden ved at påpege det. Fantastisk kontakt de har med hinanden, og det viser også, at de er fælles om spillet.

Jeg synes, at arbejde med sociale kompetencer giver rigtig meget. Det giver børnene en tæt stund med en nærværende pædagog, hvor de bliver set og hørt, og deres initiativer bliver fulgt op på.
Samtidig giver det også os pædagoger et godt indblik i, hvor børnene egentlig er, og hvad de kan, og hvad man kan videreudvikle på.

Om annelismortensen

Hvem er jeg Jeg hedder Annelis Mortensen, gennem de sidste 25 år har jeg arbejdet med småbørn, 0-6 år, og med mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsvanskeligheder fra 0 til 100 år, særligt i forhold til aflastningsinstitution. Jeg har arbejdet med mennesker med meget forskellige etniske baggrunde, og har i den forbindelse af og til arbejdet med tolk i Marte Meo forløb. Til daglig er jeg i en vuggestue. Siden 2003 har jeg arbejdet med Marte Meo, jeg har brugt Marte Meo i forskellige sammenhænge og med forskellige foremål. At have et problem eller et ønske om at gør noget bedre, kan afhjælpes med et Marte Meo forløb, eller til træning af personlige pædagogiske virkemidler, eller til at blive klogere på barnets udtryk/kommunikation, der er mange anvendelsesmuligheder. Grundlæggende giver Marte Meo øje for udviklingsmuligheder, optimere det positive livssyn. Nyere forskning og viden om menneskets udvikling støtter Marte Meo principperne. Jeg referer til Daniel Stern inden for udviklingspsykologien, jeg bruger tilknytningsteorier og inden for neurobiologien bl.a. Susan Hart og Sue Gerhard. I 2012 blev jeg Marte Meo supervisor, det vil sige, at jeg uddanner Marte Meo terapeuter. Henvendelse til annelis.mortensen@gmail.com eller på mobil 60830581
Dette indlæg blev udgivet i Projekt Sociale Kompetencer 0-3 år. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s