Erfaringer fra arbejdet med Sociale Kompetencer

Udvikling af sociale kompetencer, nogle erfaringer set fra forældre.

I projektperioder med Lille Blå Ballon har forældre fortalt, om deres oplevelser med arbejdet. Eksempelvis har barnet genfortalt hjemme, de historier de har fået læst/leget i vuggestuen. Barnet har sat flere ord på egne følelsesudtryk, og forældre oplever, at barnet siger “stop”, når mor eller far gør noget, barnet føler går ud over egen integritet. Forældre er på den måde blevet mere opmærksomme på barnets følelsesudtryk, og det viser, at barnet kan bruge det i andre sammenhænge, som barnet har lært af historierne.

En fortælling om barn på 2 års fødselsdag. Denne dag var der besøg af en fætter på 4 år. 2 år fik mange pakker, og da han pakkede en spændende gave op, blev fætter så ivrig og impulsiv, at han tog gaven fra 2 år. 2 år gik så uden videre til pakkebordet og hentede en anden pakke, han gik hen til fætter, og gav fætter den uåbnede pakke, og fik så sin spændende gave igen. En af de historier 2 år har fået, er Lille Blå Ballon, der vil lege med køkkenting og tager tingene fra en anden, løsningen i den historie er at hjælpe hinanden med at deles om, det praktiseres også i dagligdagen i vuggestuen, og 2 år viser her, at han virkelig kan bruge sine sociale kompetencer i andre sammenhænge, at det giver mening for ham, og han selv kan løse problemer, der opstår.

Om annelismortensen

Hvem er jeg Jeg hedder Annelis Mortensen, gennem de sidste 25 år har jeg arbejdet med småbørn, 0-6 år, og med mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsvanskeligheder fra 0 til 100 år, særligt i forhold til aflastningsinstitution. Jeg har arbejdet med mennesker med meget forskellige etniske baggrunde, og har i den forbindelse af og til arbejdet med tolk i Marte Meo forløb. Til daglig er jeg i en vuggestue. Siden 2003 har jeg arbejdet med Marte Meo, jeg har brugt Marte Meo i forskellige sammenhænge og med forskellige foremål. At have et problem eller et ønske om at gør noget bedre, kan afhjælpes med et Marte Meo forløb, eller til træning af personlige pædagogiske virkemidler, eller til at blive klogere på barnets udtryk/kommunikation, der er mange anvendelsesmuligheder. Grundlæggende giver Marte Meo øje for udviklingsmuligheder, optimere det positive livssyn. Nyere forskning og viden om menneskets udvikling støtter Marte Meo principperne. Jeg referer til Daniel Stern inden for udviklingspsykologien, jeg bruger tilknytningsteorier og inden for neurobiologien bl.a. Susan Hart og Sue Gerhard. I 2012 blev jeg Marte Meo supervisor, det vil sige, at jeg uddanner Marte Meo terapeuter. Henvendelse til annelis.mortensen@gmail.com eller på mobil 60830581
Dette indlæg blev udgivet i For forældre, Projekt Sociale Kompetencer 0-3 år. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s