At være social, hvad er det?

Gode sociale kompetencer er blandt andet kendetegnet ved:

At man kan tage positiv kontakt til et andet menneske og respondere positivt på andres kontaktinitiativer

At man føler sig adskildt fra andre samtidig med, at man føler sig som en del af et fællesskab, vi er af samme slags(relationer)

At man er bevidst om sig selv og sine følelser/ønsker/behov, samt at andre mennesker har andre følelser/ønsker/behov

At man kan udtrykke egne følelser/ønsker/behov på en socialt acceptabel måde

At man kan forstå hinanden og være indfølende, hvilket mindsker konflikter og mobning

Erfaringer med hvordan man handler socialt acceptabelt i dette miljø/kultur/fællesskab

An old cherokee told his grandson my son there is a battle between two wolves inside us all. One is evil. It is anger, jealousy, greed, resentment, inferiority, lies and ego. the other is Good. It is joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy and truth. The boy thought about it, and asked, Grandfather, which wolf wins?. The old man quietly replied, the one you feed.

En gammel cherokee fortalte sit barnebarn: min søn, der er en kamp mellem to ulve i os alle. Den ene er ond. Det er vrede, jalousi, grådighed, mindreværd, løgne og ego. Den anden er god. Det er glæde, fred, kærlighed, håb, ydmyghed, venlighed, empati og sandhed. Drengen tænkte over det, og spurgte: bedstefar, hvilken ulv vinder?. Den gamle mand svarede roligt: den, du fodrer.

 

Om annelismortensen

Hvem er jeg Jeg hedder Annelis Mortensen, gennem de sidste 25 år har jeg arbejdet med småbørn, 0-6 år, og med mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsvanskeligheder fra 0 til 100 år, særligt i forhold til aflastningsinstitution. Jeg har arbejdet med mennesker med meget forskellige etniske baggrunde, og har i den forbindelse af og til arbejdet med tolk i Marte Meo forløb. Til daglig er jeg i en vuggestue. Siden 2003 har jeg arbejdet med Marte Meo, jeg har brugt Marte Meo i forskellige sammenhænge og med forskellige foremål. At have et problem eller et ønske om at gør noget bedre, kan afhjælpes med et Marte Meo forløb, eller til træning af personlige pædagogiske virkemidler, eller til at blive klogere på barnets udtryk/kommunikation, der er mange anvendelsesmuligheder. Grundlæggende giver Marte Meo øje for udviklingsmuligheder, optimere det positive livssyn. Nyere forskning og viden om menneskets udvikling støtter Marte Meo principperne. Jeg referer til Daniel Stern inden for udviklingspsykologien, jeg bruger tilknytningsteorier og inden for neurobiologien bl.a. Susan Hart og Sue Gerhard. I 2012 blev jeg Marte Meo supervisor, det vil sige, at jeg uddanner Marte Meo terapeuter. Henvendelse til annelis.mortensen@gmail.com eller på mobil 60830581
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s