Om Marte Meo

Hvad er Marte Meo.

Marte Meo er latin og betyder ved egen kraft, det skal forstås på den måde, at vi udvikler os, ud fra hvem og hvad vi er ved egen kraft. Metoden bygger på enkle principper, der er udviklet af Maria Aarts, en hollandsk dame, der har studeret menneskers almindelige samspil, lige fra hun var barn, og da hun arbejdede med vanskelige børn, fandt hun frem til at principperne kan anvendes til at udvikle det naturlige samspil i alle mellemmenneskelige sammenhænge.

Metoden er en videobaseret metode, der bygger på principperne for udviklingsstøttende kommunikation.

Det er en meget konkret og løsningsorienteret metode, hvor rådgivningen tager udgangspunkt i de ressourcer, der i forvejen er til stede hos personerne.

I videoanalysen fokuseres der på:

  • Hvad kan barnet allerede, og hvad viser optagelsen, at barnet har brug for at lære,
  • Hvad gør den voksne allerede, som er støttende for barnets udvikling,
  • Hvad har den voksne brug for at få informationer om at gøre noget mere af eller gøre på en bestemt måde for at hjælpe barnet videre i sin udvikling.

Fokus er på det den voksne allerede kan, men skal gøre noget mere af, da det er det barnet har brug for i samspil med andre.

Naturligt udviklingsstøttende grundprincipper:

  • • at følge initiativer (tilpasser tempo, giver os tid til at lære hinanden at kende)
  • at positiv bekræfte den anden ( skaber den gode stemning, basis for at trives/udvikling)
  • at vi benævner (vi bliver forudsigelige i samspil, og opbygger mulighed for mentalisering)
  • at vi laver turtagning (vi åbner for dialog, og skaber fællesskab)
  • at vi laver positiv lederskab (det bliver dejligt at gøre, det man er nødt til)

Mulighederne:

anvendes i familier, i dagplejen, i daginstitutioner, på døgninstitutioner, på specialinstitutioner, på uddannelsesinstitutioner, på plejehjem og skoler.

Henvendelse til annelis.mortensen@gmail.com eller på mobil 60830581

Om annelismortensen

Hvem er jeg Jeg hedder Annelis Mortensen, gennem de sidste 25 år har jeg arbejdet med småbørn, 0-6 år, og med mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsvanskeligheder fra 0 til 100 år, særligt i forhold til aflastningsinstitution. Jeg har arbejdet med mennesker med meget forskellige etniske baggrunde, og har i den forbindelse af og til arbejdet med tolk i Marte Meo forløb. Til daglig er jeg i en vuggestue. Siden 2003 har jeg arbejdet med Marte Meo, jeg har brugt Marte Meo i forskellige sammenhænge og med forskellige foremål. At have et problem eller et ønske om at gør noget bedre, kan afhjælpes med et Marte Meo forløb, eller til træning af personlige pædagogiske virkemidler, eller til at blive klogere på barnets udtryk/kommunikation, der er mange anvendelsesmuligheder. Grundlæggende giver Marte Meo øje for udviklingsmuligheder, optimere det positive livssyn. Nyere forskning og viden om menneskets udvikling støtter Marte Meo principperne. Jeg referer til Daniel Stern inden for udviklingspsykologien, jeg bruger tilknytningsteorier og inden for neurobiologien bl.a. Susan Hart og Sue Gerhard. I 2012 blev jeg Marte Meo supervisor, det vil sige, at jeg uddanner Marte Meo terapeuter. Henvendelse til annelis.mortensen@gmail.com eller på mobil 60830581
Dette indlæg blev udgivet i Marte Meo principperne. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s